Heldige Holum Holdt Helt Inn

Captain InbittTorsdag var endelig seriepremierenervene unnagjort, og det ble en thriller, som sedvane, mot Holum.

De gamle er eldst sier de, og i dag var det hele 3 spillere med over 100 kamper på plass i startoppstillingen. Med Espen B tilbake i bakerste rekke, og nr 1 og 3 på adelsekalenderen på midtbanen, oste Konsmolaget av rutine for en gangs skyld. Denne rutinen skulle tippe det riktig vei mot et enda mer ruinert Holumlag. Dessverre ble det i stedet litt kommunikasjonssvikt som til slutt frarøvet oss poengene.

For 1.omgangen bar preg av nerver. 4-5-1 formasjonen som har bragt ganske godt hell i vinter, satt ganske godt defensivt. Men rutinen på midtbanen betydde dessverre også manglende løspkraft. Det gjorde at Pål, for ofte, ble sørglig alene på topp. Ørjan var nærmest scoring det første kvarteret, da en volley med god retning, traff en Holumspiller og kun gav oss corner. Etter mye fram og tilbake, og feilpasninger fra begge lag, fikk Tommy et frispark etter ca 20 min. Hadde dommeren latt fordelen gå hadde nok fort unge Vårdal satt den sjøl. I stedet ble det opp til mannen som vant frispark audition med kanppest mulig margin som skulle sette det fra ca 22,6 meter. Med en keeper på stolpen i det dommeren blåste i fløyta så Hallgeir sitt snitt til å lure inn sitt 47 mål med å skru den rundt muren mens keeper desperat forsøkte og plassere seg riktig igjen i målet. Det ikke alt for harde frisparket var godt plassert nede ved stolperota, hvor keeper, akkurat etter Hallgeirs beregninger ikke hadde rukket og igjen gjøre en rask retningsforandring. Han klarte ikke mer enn å akkurat fiste den videre inn i nettet, og 1-0 til Konsmo. Direkte Frisparkmål er ikke akkurat en vane i Konsmo, og litt research en søvnløs natt viser at jeg kun finner 4 av dem siden 2000. Jeg håper jeg tar feil.

Resten av omgangen fortsatte dessverre litt i samme spor. Holum tok etter hvert kontrollen, men skapte ingenting annet enn noe ville langskuddsforsøk. Akkurat som forventet. En våken Jakka tok seg av det beste forsøket fra 50 meter på en lett måte. Dessverre sprakk det for et ellers solid forsvar like før pause. Et par uheldige feilbegregninger sendte Holumspissen alene med Jakka. Fra skrått hold var han meget heldig med Jakkas bein, som ikke klarte annet enn å endre retning på ballen inn i målet. 1-1 til pause.

I pausen gjorde Konsmo vitkige endringer. Påls ensomhet ble tema. David, som hadde sveipet godt i sin lave midtbanerolle, ble denne gangen ofret, for at Tommy skulle gi Pål mer støtte som en ekstra spiss. Det tok 10 minutter før dette satt. Da begynte endelig sjansene og komme trillende på ei rekefjøl for Konsmospillerne. Et meget godt innhopp av Peter gjorde at høyresida fikk en helt ny go-go. Og tross et forholdsvis morsomt svalestup under et innleggsforsøk, var Ås utvilsomt med på å snu kampen. Dessverre gjorde det meget gode midtstopperparet til Holum det igjen vanskelig å komme til de helt store sjansene. Nærmest var Pål da han valgte en litt for kjapp avslutning i en situasjon hvor han ENDELIG faktisk hadde litt tid på seg. 
Så kom språktabben, som jo måtte skje med polakker og nordmenn på samme bane. At det skjedde mellom Jakka og Filip derimot gjør jo den unnskyldinga ganske meningsløs. Ubesluttsomhet gjør at Holumspissen igjen snapper ballen, og kan runde Jakka til en meget ufortjent 1-2 ledelse på et tidspunkt Konsmo kjører kampen fullstendig.
"Dette skal ikke skje på dette nivået" ble dagens sitat fra Andreas Ougland.

Etter dette setter Konsmo et veldig godt press, og skaper en del via dødballer. Geir lener seg litt for langt bakpå da han får sin store sjanse, og baller fyker over. Så er det Tommys tur. På Hallgeirs lave frisparkinnlegg får han stå HELT alene på straffemerket. Dessverre er ikke sparket fra Hallgeir lavt nok, så den har en ørliten sprett i seg. Det er nok til at den treffer venstre legg til Tommy i stedet for innsida av en meget scoringsklar høyrefot. 
Så klikker det først for Holums storskytter da han går inn i to aldeles HÅPLØSE taklinger. Først på Sander, så på "Red Fidane" som han ble kalt i Australia. Reaksjonen til Hallgeir er vel ikke akkurat barnevennlig, eller å snu det andre kinnet til... Håpløs oppførsel fra en med over 200 kamper. Selv legger han seg paddeflat som ei anna kveldspådde og innrømmer at det ikke SKAL REAGERES SLIK. Begge slapp unna med gult kort, og det var vel egentlig greit.
På overtid ligger Tommy med kramper, og Capello gjør det som ville blitt beskrevet som caoshing i verdensklasse dersom marginene var på vår side. Han setter innpå seg selv, og er uhyre nære ved å utligne til 2-2 på den påfølgende corneren.

Dessverre gjør han ikke det, og vi taper åpninga 1-2. 

Det var likevel få sure fjes å spore på Helle stadion i etterkant av kampen. Vi spilte slik vi gjerne ville i andre omgang, og kan nesten ikke vente på at Hægebostad skal komme med sine nest-beste-bestemenn neste torsdag. Da kommer 3 poengern.

Laget spilte jevnt og godt gjennom hele oppgjøret, og dette hadde vært en lagseier dersom det hadde blitt seier vel å merke. Lagtap klinger ikke like bra. Forsvaret var meget solid. Midtbanen tok ansvar i andre omgang, og fikk også gang på kantene. Og helt der framme gjør Pål som alltid et par manns jobb. Han var glad for selskap av Tommy i andreomgang.

Konsmo - Holum (1-1) 1-2

1-0 Hallgeir (20 min)
1-1 (40 min)

1-2 (70 min)

gult kort: Hallgeir

Powered by Bullraider.com