Den perfekte serieåpninga?

Den store snakkisen før sesongen 2016 har utvilsomt vært forsvaret. Og fokuset på offensiv spill har gitt utspill som: Vi må nok score 5 mål hver kamp for å vinne. I dag svarte de 5 bak med en STOR FEIT smultring, og var så godt som prikkfrie. Den 15ende "clean sheeten" KILS nyere historie var et faktum. Og da var det jo greit at midtbanen og angrepet også holdt mål.

For det ble en maktdemonstrasjon i seriepremieren når Kvinesdal kom med egen buss. Om det ble gjort for å skremme, eller fordi de trodde de var mørkeblåruss skal stå usagt. Uansett, bussen blei sendt hjem som vrakgods.

Etter en noe nervås åpning, hvor vi sjekket ut eventuelle svakheter hos motstanderen, festen Konsmo stadig et fastere grep på motstanderne. Dagens kaptein, Geir Haddeland tok virkelig ansvar i starten. Vant duell på duell og satte standaren. Det ble også prøvd å sette på han en skritteller i løpet av kampen, men den kampen vant uansett Kvinesdalkeeperen som måtte hente baller ut av alle nettene på Helle stadion.

Det startet etter ca 20 min, da et klomsete tilbakespill på midtbanen utrolig nok ble plukket opp av keeperen på straffemerket. Peter og Parwez utvekslet noen gloser, og vrista til Parwez parkerte ballen diamanthardt i mål. Noen vil si det var gamling at en TUNG Kvinesdal mur faktisk skulle hoppe. Men Parwez satte den like greit under muren, og Konsmo kunne juble. Da hadde allerede både Pål, Parwez og Peter hatt sine brukbare muligheter. Men nå stod det 1-0.

Screenshot 2016-04-29-00-56-29

Og det var proppen på sennepen. Nå rulla den gule gørra stadig mer over pølsene fra Kvinesdal, og ikke lenger etterpå vant Hallgeir en hodeduell som ble et gjennomspill til Pål. I stedet for å fosse mot mål på sedvalige Pålviset, la han til for et vristskudd han også. Pang og keeperen sjanseløs på skuddet fra 22,4 meter. Nydelig som viste nye strenger på fiolinen sin i kveld.

Kveldens selvtillit og påfølgende knekk kommer fra Rick. Den første tar han da han annonserer at han skal fram og mose inn mål på en corner. Etter at Pål header den i stolpen rullet ballen ut til den nederlandske treskoen. Og med en tupp de fleste tresko ville vært stolte av rakk ikke keeperen og flytte seg raskt nok. Dermed datt den ned på lissa til Hallgeir, som stod like aleine som Skårmasta på 5 meteren. Likvel valgte han et innlegg??? Eller? Hmm. Der rant i alle fall ut i sanden, og ingen klatra opp på han etter den..

RedneckRick glimta forresten til igjen i 2.omg, da han dribla to mann og utbasunerte tidnes "HiiiiHaaaah" på Helle stadion. For en mann, og for en humørspreder og trygghetsballast. Sammen med Sander, som er prikkfri og vinner ALT av dueller, hadde de holdt Magnus Carlsen til remi i denne kampen. På backene var det ikke noe mindre solid. Cato var noe motvillig flytta ned på den venstre, og foruten at par "Gerrardslips" så var han på sin rette plass. Vant hodedueller og kriga som en maskin. Lukasz på andre backen har et par farlige rusinger, men de fleste kom han ut med ballen, og de han bommet på, da hadde Sander eller David falt nydelig av. Etter pause fikk vi dessuten inn en debutant i Roy Andersen som også klarte seg strålende. Bare å ta av seg hatten for den lange mannen, som i dag IKKE sparket noen Kvindøler. Det er også positivt.

Og da har vi ikke nevnt Seaman. Uten hestehale, men med stoisk ro og kontroll. Han hadde så lite å gjøre at han burde heim etter snøskuffa, for å ha holdt seg var. Den ene sjansen Kvinesdal fikk smat i stolpen etter et glimrende returløp av nevnte Roy, og en godt plassert keeper.

Mellom forsvaret og midtbanen opererer David, og hvilken kirurg han er. Når midtbanen er bekymret for at avstanden til forsvaret er for stor, ja da er det bare å snu seg, så ser man David der. En stor kamp av David som ser ut til å være på veldig riktig vei med kneskaden sin.

2-0 til pause ble til 3-0 da Pål fant ei ny streng på pauken sin. Ei herlig vending på gjennomspillet fra Geir, og kontrollert med innsida i kassa fra 17-18 meter. Et Coutinho mål om jeg må si det surt.

Så... Etter 10 minutter i 2.omgang var kampen punktert. Og det var vår debutant bedre kjent som DJ Onas som var danseansvarlig. På ballettvis lekte han med alle Kvindølene han fant der ute, før han, kanskje ingen bombe, finta keeperen ut i vaffelbua og gikk med ballen over streken. Denne karen har enorme kvaliteter. og de 35 minuttene han fikk på lånte fotballsko var en liten stilstudie i seg selv. Fullt av gode offensive involvering og løsninger. Og selv om ikke det ble flere mål ut av det, var det veldig nære på flere ganger. "Speideren" på tribunen bet seg merke i han umiddelbart.

Showet ble avsluttet av Parwez, selv om Ronaldo... kremt... Cato, ikke var helt fornøyd med det. I reineste Cristiano ånd, slo han surt ut med hendene da Parwez scora vakkert med venstra. Hele stadion visste hvorfor:

Cato drømmer om å få sitt første Konsmomål, og der var han fryktelig nærme. Men det kommer Cato. Det kommer.

Mot slutten kunne coach Ørjan virkelig kose seg med å bytte litt. Riktignok stabbet den ene etter den andre av banen med småskader, men både Thomas og en kruttsterk Erlend fikk avslutte kampen. Erlend med et par glimrende involveringer, og Thomas var OVERALT. Først nede og løp opp en spiller på høyresida, før han plustelig stod på bakerste stolpe på venstresida. Energi og kraft kom de med, og bidrog som resten av laget, inkludert en Peder som blir bedre og bedre for hver kamp, til en fantastisk start på sesongen 2016.

5-0. Parwez begnte og slutta, Pål fylte på med 2, før DJ Onas kom med krydderet. OG... 0 baklengs.

Var det den perfekte serieåpninga? Kjør debatten under!

Selv om man snakket mye om forsvaret, så var vel ikke snakket så mye mindre omkring den nye tribunen som skulle fylles. Slik gikk det ikke den første kampen. Uten tak og klissblaute seter med 3+ grader i, må vi vel tilgi bygdefolket som valgte å følge kampen på Snapchat i stedet: (Legg til "Konsmoil" eller Ta et bilde av det gule spøkelset under for å komme enda tettere på kluben)

Men når Marnardal forviller seg over heia inn i det ukjente Midtre Agder må dere være på plass. Da blir det krig og fest på samme tid.

Powered by Bullraider.com