Lindenes Avis får ordet mot MIL

– Han har teknikk som «Myggen»

Selv ikke en tidligere toppscorer i Nord-Norge eller den afrikanske utgaven av Erik «Myggen» Mykland kunne hjelpe Konsmo til seier i lokaloppgjøret mot Marnardal.

 

Allerede i vaffelkø før lokaloppgjøret mellom Konsmo og Marnardal fikk vi forhåpninger om fotballfest i Audnedal.

– Den første kampen gikk veldig bra. Jeg husker ikke hvem det var mot, men vi vant 5-0, sa kioskansvarlige Monika Ullestad gjennom luka.

KAMPFAKTA

Konsmo – Marnardal 1-6 (1-2)

Helle stadion kunstgress, 6. divisjon.

Mål:

0-1 (5 min) Thomas Salvesen

1-1 (42 min) Peter Elias Ås

1-2 (43 min) Runar Larsen

1-3 (65 min, str.) Anders Håland

1-4 (70 min) Bjørn Ove Bue

1-5 (81 min) Bue

1-6 (84 min) Ole Christian Ausland

Gule kort: David Juan Løland Nilsen, Tommy Vårdal, Parwez Ayobi, alle Konsmo. Gøran Skaar, Anders Håland, alle Marnardal.

Rødt kort: Parwez Ayobi (to gule, 85 min).

Dommer: Sander Vidringstad Abrahamsen, Farsund IL.

Tilskuere: ca. 30.

Hun er mor til en av elevene i 7. klasse i Konsmo som har tatt ansvaret for å drive kiosk i Sions menighetshus ved Helle stadion, når bygdas fotballstolthet spiller kamper.

Noen minutter før avspark tar vi en prat med Konsmos spillende trener, Ørjan Øydna, som tripper nervøst før 6. divisjons-duellen mot bygderivalen på den andre siden av fjellet.

– Vanvittig tøff kamp. Vi slo dem borte i fjor, men de er nok noen hakk bedre enn i fjor. Vi lå i toppen i fjor og hadde en god sesong. I år er det litt mer for gøy, sier treneren.

Scoret etter fem minutter

Kampen sparkes i gang, og allerede etter fem minutter går det som Øydna fryktet. Keeper Simen Ougland taper duellen med Marnardal-spiss Thomas Salvesen og gjestene leder 1-0.

Men hjemmelaget som har fått flere nye spennende spillere denne sesongen, spiller seg inn i kampen utover omgangen. Den nye kantspilleren Yonas imponerer voldsomt med avanserte kroppsfinter han neppe har lært i Audnedal.

– Vi kaller han bare Yonas. Resten av navnet må du nesten lære deg gjennom kamprapporten. Han kom hit fra Eritrea, rett før seriestart. Han er helt enorm og har teknikk som «Myggen», skryter innbytter Andreas Ougland.

Innbytteren avslører også at laget også har fått en ny spiss med målteft.

– Han heter Parwez, men jeg vet ikke hvor han kommer fra. Han bor i alle fall på Byremo. Tidligere bodde han i Nord-Norge og var visst toppscorer i en klubb der oppe. Jeg skjønner egentlig ikke hva han skulle ned hit å gjøre, smiler Ougland.

Den første halvtimen markerer spissen Parwaz seg mest for å ha et litt høyt tenningsnivå, som også resulterer i gult kort.

– Bør ta seg en is

Innbygger Ougland venter bare på å få sjansen og avslører skumle planer mot Marnardal.

– Jeg venter bare på at de andre skal bli slitne. Planen er å avgjøre kampen med et hattrick mot slutten, forteller han med glimt i øyet.

I skogholtet like bakenfor Helle stadion har det passert to godstog den første halvtimen uten at hjemmelaget har skapt de store sjansene. Det har kun blitt med de lekre fintene til Yonas.

Men så smeller det. Peter Elias Ås kommer fri og plasserer ballen i lengste hjørne like før pause.

– Vi har spilt oss inn i kampen. Fortjent, konkluderer Øydna.

Men minuttet senere glipper markeringen i Konsmo-forsvaret og Runar Larsen gir Marnardal ledelsen til pause.

De rundt 20-30 fremmøtte tilskuerne er likevel fornøyd og tror på hjemmelaget.

– Nokså jevn kamp, men ikke den store kvaliteten. Det har vært høy temperatur på banen, og tradisjonelt er dette et hatoppgjør. De får ta seg en is i pausen. Vi har en sjanse om vi får inn Nepstad i andre omgang, mente tilskuer Søren Snartemo, bygdas egen rallykonge.

– Mer fysikk enn teknikk

På sidelinjen hvor Marnardal-kontigenten har samlet seg, er det nervøst i starten av andre omgang.

– Mye krangling og veldig mange dueller. Her er det mer fysikk enn teknikk. I dag er kun tre poeng godt nok, for vi har et mål om å rykke opp i femtedivisjon, sier Bjørnar Larsen i trenerteamet til Marnardal.

Larsen er sønn av tidligere MK-trener Ole Roar Larsen og har fått fotballinstruksjoner inn med morsmelken. Og når Marnardal setter inn 3-1 på straffespark midtveis i andre omgang er lettelsen stor.

– Anders, sønn av Vidar og Kari, nå blir det øl til helga, roper Larsen til målscorer Anders Håland.

På 3-1 kjører hjemmelaget alt i angrep, og blir straffet i rask rekkefølge. For de siste 20 minuttene scorer Marnardal tre ganger til, to mål av Bjørn Ove Bue og et av Ole Christian Ausland slik at sluttresultatet blir 6-1 til Marnardal.

– Hårstrå unna utlikning

I sluttminuttene var det en frustrert gjeng fra Konsmo som bare ønsket at dommeren skulle blåse av kampen. Aller først i dusjen var spissen Parwez som pådro seg sitt andre gule kort for å ha kommet inn i en duell med knottene først.

Konsmo-trener Øydna mener elevene ga opp mot slutten.

– Vi slipper inn et par unødvendige tabbemål som gjør at vi mister motet. Det var litt kjipt for vi var et hårstrå unna utlikning, et stykke ut i andre omgang, sa Øydna.

Powered by Bullraider.com