Konsmo - Hægebostad 2 (0-2) 3-5

For alt var ikke bare svart, selv om lyset gikk for Øydna selv da Hægebostad skalla inn både fot balle og Øydna skalle og gikk tilbake i ledelsen med 3-4. For en gangs skyld var det altså ikke temperamentet, men en skikkelig solid kakk i skallen som var årsaken til at en Holmenkollenomtåket Øydna snublet seg av banen. Målet ble stående selv om dommeren unnskyldte seg veldig for å ikke ha sett hva som hadde skjedd. Øydna husker altså ingenting av det, så det får vi nok heller aldri svar på.

2012-04-19 19.09.32Fakta i foå var at Bostad kom tilbake i ledelsen, og dessverre blei der. Ikke ufortjent, men dette laget uten de 3 a-lags spillerne hadde blir kunstgressmat.

For som sagt, tap til tross, langt fra alt var svart. Vi putter 3 mål, og er fullt opp på benken. Ja så fullt av Capello fikk problemer å plukke dem fram da den ene spilleren ble fløyet ut av den andre. Vi har en god keeper bakerst, som virker tryggere og trykkere for hver kamp.

Men tilbake til starten. Øydna var gira og fikk det hardt tilkjempa kapteinsbåndet. Noen flirte nok i skjegget og sa hånlig " Det er nok bare fordi han vondt i rumpa eller spiller kamp nr 100 for Konsmo." En prestasjon forresten kun 6 mann har opplevd før ham, og det skal også nevnes at alle de er forsvarsspillere utenom topphelten. Det stod mange hundre kamper og så ham tre inn i de legendariske rekker.

Kampen ja. 4-4-2 og mye god tru. Mye folk og mange innbyttere. Nettopp derfor ble kampen som blei. Veldig ujevn. Ikke fordi de som kom innpå nødvendigvis svekket laget, men da ble det konstellasjoner som ikke gikk opp kabal. 0-1 er et unødvendig lettkjøpt kjøpt av billige knuselige ludder, som ikke turte skade ham. 0-2 var rett og slett ei Forgrad perle. Så javna spillet seg ut, og Jakka ble ikke satt på de store prøver. Det lille som kom tok han i sitt solide grep. Han ble også flinkere på å time når han skulle gå ut og når han skulle bo på streken. Til pause 2 under, men ved veldig godt mot. Men vi må tørre å trille mer langs bakken. Spille litt ball og la de andre løpe sidelengs og ikke bare framover. Dette kommer i neste nummer av KomPosten, ei løkkelekebok Morten Løland skriver på. MORTEN LØLAND COME BACK!
Mot slutten av omgangen hadde vi skapt oss flere gode muligheter. Størst når Vidar snudde spillet og la Christian få nesten frittspillerom. Og når samme Christian ble spilt fint fri av Hallgeir, og la ut 45 grader til Andrè litt senere var vi på gang. Ruben fikk juling, men gav mer, så selv om det ikke ble mål pr.kamp stod det ikke på innsats og guts. Avslutningene stemte ikke foreløpig for noen av dem.
Andre omgang begynte med et nydelig Konsmo angrep. Hallgeir plukka opp ballen etter en dårlig Bostadscrosser, spilte gjennom Geir, som fortsatte på fint vis ut til Løland på kanten. Løland som nå endelig er tilbake etter endt dugnad, viste solid innsats, og kjempet hardt gjennom hele kampen. Nå kom han til et meget godt Innlegg, og Christian kunne tuppe den i nota. Så smalt det fra Arild Forgard. Fra 45 meter stod Jakka egentlig helt riktig plassert, for alt annet enn et skudd fra den distansen. Men det kom og Jakka rakk ikke opp. Etter dette stod Jakkemannen som en vegg, og datt som sekk med hår ned i full strekk når han måtte. En veldig god kamp igjen. I sin kamp nr 2. Så kom Torbjørn. Så bokstavelig talt som det er mulig å skrive bokstavelig. For han jobba lenge og spilte kun 30 min. Etter 2 av dem ble han flott spilt gjennom og med en lekker touch pasning lette han etter Christian. I det samme han slo pasninga, begynte han å juble på ekte Tobben vis. Ingen vet av hva, men sannsynligvis mente at målet var ferdigscora. Det var det ikke. Christian rakk så vidt ballen, men lurte den latterlig enkelt i kassa. 2-3. Nytt håp. Og så kommer et cornermål. Vi er blitt gode framover, mens det i dag altså smalt inn to bakover. Kristian Hagen heada i tverra, og Helge var nære på i spillerklompen 2 meter fra mål. Til slutt var det samme Forgard som slumpa i kassa tidligere som nå rettferdig fant Konsmo kassa. og 3-3. Nå hadde vi trua og fortsatte å pøse på. Men så kom en god Hægebostad corner, og resten husker ikke Ørjan. Odd Vegard husker det, for han raste i tempo og villvadde når han plutselig mista Hagen som makker fordi han skulle fram og spille spiss. Redaktør har en tese på at det ALDRI gir resultater. Det mente også Nygård, og Nygård fikk rett. Til slutt rant 5-3 inn på ei god kontring, som brøt en farlig Konsmo kontring. Så så nære var vi ett poeng... Tidvis positivt, tidvis mye dårligere enn vi egentlig kan.
Mange aktuelle spillere til børsen. Vidar gjør en feilfri debut på backen. De to midtstopperne fikser biffen sammen. Tommy løp som om du skulle tro Siggi var bas til ham på jobb, Øydna kjempa og sleit. Klepp mangla den lille ekstra, mens kantene hadde mye plass, men fikk lite plass. Løland var god og arbeidet og kjempet knallhardt. Cato i ukjent venstrebackplass hvor han bytta med Rafiq og Kim Åvar.
Men til slutt havna vi ned på tre som stakk hodet e lite hakk høyere.

Etter til dels kraftige reaksjoner etter referatet fra Hægebostad kampen er det blitt nødvendig å oppdatere på alt det referatet ikke inneholdt. Beklageligvis at det ikke ble lenger, men klokka var 01.30.

Spesilet er skrytet av forsvaret utelatt i det opprinnelige referatet. Mange, Sir Alex inkludert, vil nok mene at 4-5 baklengs på hjemmebane er for mye. Men fakta er at forsvaret opptrådde særdeles tilfredstillende. Odd Vegard knalla til i duellene og hadde mange meget gode oppspill. Han og Hagen begynner virkelig å finne ut av samarbeidet der bak. Backspillet blir også bedre og bedre. Kim er stødig, men fikk seg en smell i lysken. Rafiq blir bedre og bedre hver kamp. Og så var det denne Vidar Kårbø. Snakker om å komme fra intet. Lei av fotball var han. Men så kom HELDIGVIS lysten tilbake. Det redaktøren selv husker best fra kampen var krempasninga da han vendte spillet Christian.
Når det gjelder trener Capello, hadde han sitt svare strev med å holde orden på innbyttere. Da vi jaget utlikning på 4-3 kom dagens avgjørelse. Det som var millimetere fra å bli en strålende utlikning og jackpot fra Capello, ble i stedet en noget uforklarlig taktisk manøver. Sånn er det i bunnfotballen. Marginene mellom geni og idiot er like smalt som mellom brystvortene på ei middels barmfager 70 år gammel bestemor.
Genistrek var det sikkert. Dessverre var det kun Kristian H og Capello sjøl som visste om denne streken. Odd Vegard plukka opp at sin makker plutselig var borte. Muligens også spissene merka det. Resten av laget visste ingenting. Og det hadde nok muligens vært en fordel. Men slik gikk det.
Ellers kan man ikke gå uten å fortelle om krempasninga kaptein Øydna starte kampen med. Rett og slett en lekkerbisken som hadde fortjent en bedre skjebne enn det Christian gav den.
Og så var det Torbjørn da. Jubelen da han slo pasninga til Christian. En fing i været med en feminin spinn. Hva var dette egentlig? Det må sammenlignes med tunelljubelen til David Nagle, og til Espen Bakkens fornøydhet med Uavgjort i Fjotland (vi lå under 4-0 før han kom. Han trodde visst det stod 0-0 da)
Om det kommer en del 3 av dette referatet skal være usagt, men det er liten tvil om at heller ikke nå er alt nevnt.

Mye å bygge på. Vi må lære oss noen faste grep med ballen i laget. Spill inn og ut igjen. Slå kun i bakrom på første eller andre touch. Fall av så vi kan spille støttepasninger, og dermed rom for midtbanen til å komme ned å hente. Det er BASISEN! Lærer vi den vinner vi mange kamper i år.

 

Konsmo - Hægebostad 2 (0-2) 3-5
ball2012 15x15Nepstad C (2), selvmål

laget: 4-4-2
Jakka -
Kårbø, Hagen K, Nygård O, Mangal R-
Ougland H, Øydna Ø, Klepp F, Ågedal A -
Nepstad C, Finsådal R

SUBS: Meland K, Fiddan H, Løland K, Vårdal T, Andersen T, Haddeland G, Naglestad C

BØRSEN
3. poeng - Kong Christian av målkassa. Nettet elsker ham, men et morsomt poeng var faktisk at han ikke hadde scoret på nye Helle stadion før i kveld. Da la han like greit inn 2 og kjemper om toppscorertittelen allerede.
2.poeng - Prins Geir av rolige pasninger. Holdt en ro som de andre eldre gutta (samtlige er eldre enn ham) bare må plukke opp. En kanondebut.
1.poeng - Grev Jakka av Bordalen. Han fikk redda den fra å bli ei flystripe, og nå redder han Konsmo fra mer dritt i garnet. 2 mesterlige redninger, og en litt feilplassert, men en helt menneskelig plassering. Alle ville stått der, noen ville rukket tilbake i tide.\

 

 

 

 

Powered by Bullraider.com