Målfest mot Åseral

Vidar-GylandDet ble en morsom, målrik, og tidvis fintspillende treningskamp mot Åseral IL's 6.divisjonsdebutanter. Det endtre til slutt 7-5, i en kamp som nok kanskje heller skulle endt 4-2, men det er jo bra for begge lagene at målene sitter løst.

Capello valgte å spre spilletiden jevnt ut over alle de 20 oppmøtte spillerne. Her var det viktig å få gang på så mange som mulig så fort som mulig siden serieåpninga nå bare er ei uke unna.
Den eneste som fikk spille samfulle 90 var vår keeperdebutant Andreas Ougland. Etter en uheldig åpning på det første baklengsmålet spilte han seg gradvis opp utover i kampen. Som debutant i et mål større enn håndball-er-hands-mål, kan Andy Capp si seg fornøyd, samtidig som han vet at han har en del ting å jobbe med. Det gleder han seg til.
Det aller første han må jobbe med er: Å se til at ikke XXL lurer på ham hansker som egentlig er til å vaske opp med. Men det er jo bare en klassisk rookie mistake.

Kort oppsummert målfest:
0-1 Åseral tok ledelsen etter 5 min.
1-1 Tor Kristian utlignet på et frispark fra 20 meter mellom beina på keeper.

2-1 TK frampå igjen. Heller ikke dette en utagbar perle.
2-2 Andy er på den, men fingerene er litt for stutte.
3-2 Et flott angrep som ender med at TK serverer Pål på blank kasse.
pause
3-3 Åseral starter best i andre også.
4-3 Er kveldens første skikkelige perle. TK banker den inn i vinkelen. Hans hattrick.
4-4 og 4-5 kommer etter litt småslapt ruskeforsvarsspill.

Så gikk Åseral tomme og Konsmo styrte resten av skuta.
5-5 Hallgeir slår et hjørnespark i en forsvarer, mellom henda på keeper og i mål.
6-5 Pål Nepstad dundrer gjennom og lurer inn ledermålet.
7-5 Pål fullfører sitt hattrick med en lekker chip etter innlegg fra venstre.

Seier ble det, dog uten å akkurat imponere nevneverdig.

Slik spilte lagdelene:

Forsvaret: 

Kristian Hagen, fjorårets spiller, er vår klippe. Bunnsolid viste han vei i vellinga også i kveld. Makker i første omgang var the coming man - Vidar. Hvilken utvikling denne gutten har hatt i løpet av 16 mnd i Konsmodrakta. Utrolig kapastitet, selvtillitt og hodestyrke. Blir spennede å se ham, både som midtstopper eller på favorittposisjonen venstreback.

Danny kom inn i andre, og viste at vi har svært gode alternativer.
På backene var det i utgangspunktet Rafiq og Cato som kledde på seg. Begge to kom veldig bra fra det, med kanskje en liten knapp på Rafiq så lenge han var den som var ivrigst til å gjøre som Capello befølte. Nemlig å bli med SKIKKELIG framover. Cato er en annerledes back enn det vi er vant til, med finter og overblikk. Men det kan absolutt bli plass til en slik spiller også.
På høyre fikk vi også se debutanten Erik Andersen. I skikkelig storebroder Torbjørn stil, fosset han opp og ned sida, og hadde en herlig energi i spillet sitt. Meget god debut. Og så er det eveighetsmaskinen dr. Nordstrøm da. Helt ufattelig motor på den mannen. Litt mer balltrening så blir han ei mare for alle lag i divisjonen.

Midtbanen:

Ørjan og Andrè i første omgang, Hallgeir og Trond Erik i andre, utgjorde den sentrale midten. Tross litt kommunikasjonsproblemer/kondisproblemer kom begge parene godt fra det, og de viste til stadighet villighet til å SPILLE seg framover. Fra back til midt... men så... Litt for sjelden startet kantene slik vi ville. Det kan også komme av at vi oftest vant ballen langt nede i banen, og at Åserals forsvar lå lavt.

På kantene byttet Torbjørn, Helge, Tommy og Leif på jobben. I en kamp vi ikke fikk brukt kantene nok var det nok Tanadebutanten Leif Magne Nilsen som kom best fra det. Turte utfordre ofte, og klarte stort sett også å beholde ballen i beina. Setter han bittelitt mer fart ut av de herlige driblingene hans kommer han til å skape mye målsjanser.
Med Torbjørn og Helge vet vi at vi får kvalitet, men også Tommy fikk vist fra at han duger i en slik posisjon, selv om jeg nok tror han er enda mer hoga på å spille sentralt.

Angrepet

Fjorårskometen TK viste at han blir om mulig enda viktigere i år. Med fetter Ruben borte frytktet vi et tomrom. Det tomrommet bestemte likegreit Storken Nepstad og fylle umidelbart. RussePål har brukt russetida godt og satte like godt inn 3 kuler i nettet i første forsøk. Stor og sterk, god på hodet, og med ballen i beina, kan TK ha funnet sin makker. Vi får håpe de får dyrket samarbeidet godt i de neste ukene. I bakkant dukket det opp nok en Finslending. Vi har ventet på en Djubesland, men det var yngstebror som presenterte seg først. Mye fin fotball i Gjøran, og det er ike utenkleig at det også her kan kommet et fruktbart Finslandssamarbeid. 
Utover i andre omgang dukket dessuten også nok en angriper opp. En Øydna som ønsker å bruke tyngden sin på en litt annen måte gikk fram for og sloss. Kan bli en spennende alternativ der framme han også.

ALT I ALT:

Stallen ser bra ut. Vi skal prøve å analysere den litt nøyere fram mot neste torsdag, men samlet sett ser det i alle fall ut som det ikke skal stå på antall spillere lenger. I kveldens kamp manglet det dessuten flere høyaktuelle spillere som Geir Haddeland, nyinnkjøpte Ruben Nilsen, Byespen Bakken, målgarantist Christian Nepstad, den snarthjemvendte sønnen Odd Veagrd Nygård

Powered by Bullraider.com