Konsmo - Marnardal (1-1) 4-2

TK-Christian-GYLANDMarnardal måtte reise hjem uten kjerringa, etter at et sulten og spilleivrig Konsmolag satte dem på plass i serieåpninga. Med den sterke seieren føk vi rett til topps på tabellen, og der har vi tenkt å ligge.

Det var ikke tilløp til trengsel på de resterende snøhaugene på Helle stadion ved avspark 2013. Men utover i kampen dukket flere og flere opp, og den samla oppfatninga etterpå var: Dette var en utrolig god fotballkamp.

Og en Marnardalskalp er ikke dagligdags for Konsmospillere. Et kjapt dykk i resultatarkivet forteteller at dette faktisk var aller første seier.. Vi må nok studere nærmere på dette, siden Orkal-Oydna mente han hadde slått dem før. 2-2 i 2008 sesongen er det nærmeste vi har vært. Før i kveld.

Capello fikk sjansen til å prøve ut sitt nye nesten-automatiske-påmeldingssystem for første gang, og det viste seg at det må ha funka ganske bra. 16 mann til stede. Manglet bare en fra notatene hans. 

Før kampen var det mye Judas snakk. Merkelig nok ikke Arnt Reidar denne gangen, og heller ikke den gamle Konsmoblekkspruten Geir Ove som stod på MIL sidelinja. TK kom nemlig fra MIL til Konsmo da den røde skute gikk på "Hidra-og Flekkefjordgrunn" i fjor. Konsmolivbåten reddet karrieren til storscoreren, men i MIL raser de fortsatt over kuppet. 60 minutter senere hadde han vist dem hvorfor.

Men det begynte litt kladdete. Litt som mot Åseral så ble det nervøst og lite spill og få til i starten. MIL tok kontroll over banespillet, men en god Ougland redning forhindret noe som nok hadde vært en fortjent ledelse. Like etter er det Hagen og Vidar som velger å blokkere samme skuddet. Det gjorde heldigvis susen. Da vinterens formspiller nr 1, nr 18 Vidar, så måtte kaste inn håndkledet med det som kunne se ved dr. Toms første øyekast kunne se ut som en "Ruptur i ligamentum talofibulare anterius. Beinkontusjonsforandringer med ødem i mediale malleol og på medialsiden av talus". Vidar måtte tusle i garderoben, og Capello hadde sovnet på andre sida med innkastflagget sitt. Etter litt om og men og fram og tilbake, ble Ruben sendt ned på midtstopperplass. Det skulle vise seg å være en lykkelig løsning. 
Så etter 15 minutter fikk Konsmo sin første sjanse. Stolpen stod i veien for TK's første forsøk, på vår første mulighet.
Men dette ble også startskuddet på en liten vending av ballinnhavet. Det jevnet seg ut, og Konsmo fikk etter hvert mer og mer taket på kula. Og etter ca halvspist omgang viste Cato fram muskler og teknikk. Han lirket etter hvert kula videre til Tor Kristian, som viste alle på Helle hvor buret står. 1-0. Litt mot spillets gang, men det som skulle til for at vi våknet i alle fall.

Ørjan var TK's makker i starten, og de så etter hvert ut til å finne tonen. Likevel ble de begge to litt vel høye i banen, og midtbanen slet med å følge etter. Da Konsmo var i ferd med å komme inn i kampen tok MIL's beste spiller, Mats Aukland, med seg halve KIL laget på en løpetur. Litt for lettvindt stupte han gjennom forsvaret og slang ballen i buret bak en opplagt Andy Capp. 1-1.

Fram til pause kjørte Konsmo kampen fullstendig, med gode forsøk fra både Helge og TK. Rafiq's raid endte også med et godt innlegg med bare nestenutelling. 1-1 til pause.

Vi husker gjerne fjorårets andreomganger. 12 minutter senere luktet det gammel gummi fra fjoråret. Fullstednig enveiskjøring og 4-1. Først dagens mål!
Tommy brøt nydelig sentralt i banen. Snudde spillet flott ut på høyre til Hallgeir, som la ballen rett videre gjennom til Pål. Pål spiller vegg med Helge og kommer seg helt til dødlinja. En strålende matematisk vinkelutgreiing seinere, kunne TK mose inn sitt andre for dagen etter et praktangrep, og en super assist fra Pål.. 2-1.
Så er det debutant Erik Andersens tur. En gigareturløp stopper en god MIL kontring, før han setter i gang Cato (eller Tom) på venstresida. Han legger ballen videre til TK, som fra 16,7 meter banker ballen i mål. 3-1. Og nå er MIL kjørt. Bare minutter skal Hallgeir mose en svak klarering fra MIL forsvaret i kassa. Ikke at noen KIL spillere tror han skal klare det, men heldigvis gjør en nervøs MIL'er det, og tar ham i skuddøyeblikket. Straffen er soleklar. Det samme er TK som VIL ha sitt fjerde. Hallgeir følger skikk og bruk og kokkeklut, og tar ikke straffer som han selv har fått. Dermed får TK lov til å vri om spikeren i kista, og legge inn 4-1 fra straffemerket.

Marnardal er fortsatt med på notene, og de skaper litt etterpå. En strålende redning av Andreas da spissen kommer seg alene gjennom stopper de verste tankene. Like etter stopper storpper-Ruben da han lukter en offsidepause. 10 år siden forrige kamp, ja så skal han få lov til det. Vi andre som har vært i 6.divisjon ei stund nå vet bedre. ALDRI STOPP for offside før det er blåst, og du har dobbeltsjekket at det ikke er korpset som marsjerer ved siden av som har blåst. Innlegget ble fomlet i mål og ny spenning. 4-2.

På andre sida av banen ble Pål blåst mot på merkelig vis, da to MIL stoppere kolliderte og satte ballen i eget mål. Det ble ikke tellende dessverre.

Pål, som har en veldig god kamp, fikk to feite feite målsjanser. Den ene da han lukket øynene på en corner. Den andre etter en nydelig Tommy gjennomspilling. Dessverre for Pål og Konsmo. Seriemålene må vente på seg. 

Av ting og merke seg ellers må utvilsomt Erik/Tom sida få sitt fortjente skryt. Snakker om å doble på kant. Disse to har flere batterier enn det er i en middels stor Boomblaster, og de gikk på ingen måte tom i kveld. Erik kom dessuten også til en god målsjanse, men skuddet hans manglet den nødvendige kulden til å fryses i kassa. På andre sida holdt Rafiq og Helge på med mye av det samme, dog mer en og en. 

Backene og vingene tok altså vare på sjansen, og viste Capello hvordan de kan løpe når en bare orker. Imponerende.
Vi nevner Ruben Nilsen som YTer meget bra i sin første på 10 år. På slutten trua krampa, men frykten for at det bare skulle være 3 bytter var betydeig overdrevent. Han holdt i ca 80 minutter i sitt comeback. Han blir en viktig mann, men kanskje helst på midtbanen. 
Ellers må det nevnes at Erlend fikk noen minutter på banen, og uten å være frekk, dette er nok hans beste innhopp på flere år, der han virkelig satte trøkk på høyrekanten, og skapte seg sitt eget navn: Erlend Robben.

Vi gratulerer med en strålende start på sesongen. Tabelltopp, og sier mot Marnardal. Nå venter Holum på fredag, før vi får de nye draktene til oppgjøret mot Lyngdal 3. Vi gleder oss!

PS! 16 mann i dag er halvparten av spillerstallen vår i år :)

 

 

Konsmo - Marnardal (1-1) 4-2

 

ball2012 15x15 Finsådal TK (4)

 

Laget: 4-4-2 
Ougland A-
Mangal R, Kårbø V, Hagen K, Nordstrøm T-
Ougland H, Nilsen R, Haddeland G, Naglestad C-
Finsådal TK, Øydna Ø

 

SUBS: Vårdal T, Fiddan H, Fiddan E, Andersen E, Nepstad P, 

 

hand yellow card 15x15 Vårdal T
hand red card 15x15

 

BØRSEN

 

3p Finsådal TK
2p Nepstad P
1p Nordstrøm T, Fiddan H, Nilsen R, Vårdal T, Naglestad C, Andersen E

 

Powered by Bullraider.com