Politiattest for alle trenere

Konsmo idrettslag skal være et trygt sted for alle. Derfor følger vi samme system som Norges idrettsforbund anbefaler når det gjelder politiattest. Det betyr at alle som står i et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med funksjonshemming plikter å framvise politiattest. I praksis betyr det at alle trenere må skaffe seg en slik attest.

Trenger jeg politiattest?

Det er ikke enhver som er kontakt med mindreårige eller mennesker med utviklingshemming i idrettslaget som plikter å vise politiattest. Du må ha en oppgave/rolle overfor mindreårige/mennesker med utviklingshemming som muliggjør overgrep, og oppgaven må strekker seg over noe tid. For eksempel trenger ikke en foreldre som kjører andres barn til kamp eller trening å ha politiattest. Styret i KIL har bestemt at vi har som regel at alle som er trenere for barn må framvise politiattest.

Hvordan skaffe seg politiattest?

Her er oppskrifta for hvordan du skaffer deg attesten og hvordan vi i KIL registrerer at alt er ok:

 1. Send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (kontaktperson i KIL-styret med ansvar for politiattester) der det står:
  • Ditt fornavn og etternavn
  • Ditt personnummer
  • Hvilket lag/aktivitet du er trener for

 2. Du vil etter noen dager få en epost fra Liv med et skjema som vedlegg. Skjemaet bekrefter at du har en treneroppgave i KIL.

 3. Logg deg inn på nettstedet https://attest.politi.no/. Her fyller du ut elektronisk søknad og legger ved bekreftelsen fra KIL.

 4. Etter ei stund vil politiet sende deg attesten.

 5. Vis attesten for leder av den gruppa du tilhører (håndball, fotball etc) eller en person i styret i KIL. Vedkommende skal se på attesten og sjekke at den ikke har noen anmerkninger.

Det er styrets ansvar å påse at alle trener har politiattest. Styret fører derfor en oversikt over hvem som har framvist attest. Politiattesten er imidlertid et privat dokument, så styret ønsker ikke å ha attestene. Den er det du som trener som skal oppbevare.

Les mer om politiattest på Idrettsforbundets temasider. Der står det også en beskrivelse for deg som er under 18 år og trenger politiattest.

Powered by Bullraider.com